Izvođač


АLEK  RODIĆ
2

АLEK RODIĆ

Rođen je 27.08.1961. godine u Beogradu. Diplomirao je glumu 1991. godine na Nacionalnoj akademiji za pozorište, film i televiziju (NATFIZ) „Krsto Sarafov“ u Sofiji na odseku gluma i lutkarstvo u klasi profesorke Dore Ruskove. Diploma je nostrifikovana 1992. godine od strane nastavno-naučnog veća univerziteta u Beogradu čime je priznata…

 Nastavite

Trenutni programi


Trenutno nema programa.

Rođen je 27.08.1961. godine u Beogradu. Diplomirao je glumu 1991. godine na Nacionalnoj akademiji za pozorište, film i televiziju (NATFIZ) „Krsto Sarafov“ u Sofiji na odseku gluma i lutkarstvo u klasi profesorke Dore Ruskove. Diploma je nostrifikovana 1992. godine od strane nastavno-naučnog veća univerziteta u Beogradu čime je priznata kao ravnopravna diplomi Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Završio je i srednju muzičku školu „Josip Slavenski“ u Beogradu (teoretski odsek).Studirao je i Pravni fakultet u Beogradu. Član je udruženja dramskih umetnika Srbije od 22.03.1991. godine (redni broj članske karte:774).

Nagrade
Dobitnik je nagrade za najboljeg mladog glumca na festivalu dečijih pozorišta i lutkarstva u Subotici 1992. godine za ulogu Čika Bajke u predstavi „Čika Bajkine bajke“. Dobitnik je i dve Valterovićeve nagrade koju dodeljuje Malo pozorište „Duško Radović“.

Umetnički rad – pozorište
Igrao u preko 50 naslova  u pozorištu „Duško Radović“. Bio je i honorarni član pozorišta na Terazijama (šest godina).Radio je i u pozorištu lutaka Pinokio. Trenutno u repertoarskom delu Alek igra u predstavama:  „Noć u Merlinovom zamku“, „Strašne priče braće Grim“, „Pinokio“, „Kameni cvet“, „Pop Ćira i pop Spira“, ''Kapetan Džon piplfoks'' , ''Prevatanti'', ''Sudbima jednog Čarlija'' ...

Muzički rad
Alekova druga vokacija je muzika. Komponovao je muziku za pozorište i televiziju. Snimio je i dve LP ploče za PGP-RTS. Učestvovao je i dva puta na festivalu „Beogradsko proleće“ kao kompletan autor: kompozitor, tekstopisac i izvođač. Autor je i muzičke špice za festival „Dani humora i satire“ u Jagodini. U Malom pozorištu „Duško Radović“ komponovao je muziku za predstave: „Pik i fik“, „Zamislite, zamislite“, „Noć u Merlinovom zamku“, „Mačke“, „Čika Bajkine bajke“, „Klovnovi“ i druge.

Dobitnik je nagrade za najbonju originalnu muziku  u predstavi ''Ginjol'' pozorišta lutaka ''Pinokio''na festivalu ''Lut fest ''u Sarajevu 2019 godine.

Predstave u Malom pozorištu „Duško Radović“: „Noć u Merlinovom zamku“, „Pop Ćira i pop Spira“, „Pinokio“, „Kameni cvet“, „Kapetan Džon Piplfoks“, „Strašne priče braće Grim“, „Prevaranti“, „Mali kaplar“ i „Sudbina jednog Čarlija“.

U periodu 2014-2018 godine Alek Rodić je bio direktor Malog pozorišta ''Duško Radović'' kao i vršilac dužnosti Direktora Malog pozorišta ''Duško Radović'' u periodu 2018-2019 godine.

Alek je danas zaposlen kao stalni član glumačkog ansambla pozorišta.

(Izvor: www.malopozoriste.co.rs)

KAMENI CVET

KAMENI CVET

Pozor
  • Petruško
LETO NA GARDOŠU 2020. - NE MOŽE NAM NIKO NIŠTA

LETO NA GARDOŠU 2020. - NE MOŽE NAM NIKO NIŠTA

RAZNO
  • Glumac/Glumica
NE MOŽE NAM NIKO NIŠTA, JAČE SMO OD SUDBINE

NE MOŽE NAM NIKO NIŠTA, JAČE SMO OD SUDBINE

Pozor
  • Glumac/Glumica
PINOKIO

PINOKIO

Pozor
  • KOČIJAŠ
SUDBINA JEDNOG ČARLIJA

SUDBINA JEDNOG ČARLIJA

Pozor
  • Kapetan

Preporuke


Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik je saglasan sa Ticket Vision newsletter pravilima privatnosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati